Preskocit navigáciu

Certifikácia Mnohonárodnej bojovej skupiny úspešne ukončená


Certifikácia Mnohonárodnej bojovej skupiny úspešne ukončená


26. apríla 2024 sme úspešne zvládli a ukončili certifikáciu Mnohonárodnej skupiny Slovenska v Centre výcviku Lešť. Riadiacim cvičenia bol brigádneho generála Róberta Kecsőho.
Cvičenie preverilo úroveň pripravenosti plánovať a riadiť rôzne druhy taktických aktivít. V preverovaných oblastiach bola zahrnutá vzájomná spolupráca, vedenie ofenzívnych aktivít, koordinácia palebnej podpory, zdravotnícke zabezpečenie, logistická a personálna podpora jednotiek a preverili sme spôsobilosti zabezpečenia spravodajskej skupiny. Výsledkom práce Mnohonárodnej bojovej skupiny na Slovensku je byť ineroperabilná a pripravená na plnenie všetkých úloh súvisiacich s ochranou a obranou východnej hranice Aliancie.
V závere cvičenia brigádny generál Kecső všetkým poďakoval a dodal: „Pred nami je však ešte veľa ďalších dôležitých úloh. Na ich splnenie a dosiahnutie nám pomôže získaná súdržnosť a spolupatričnosť. Pretože spolu sme silnejší, spolu sme v bezpečí“.


Certifikácia Mnohonárodnej skupiny Slovenska úspešne ukončenáCertifikácia Mnohonárodnej skupiny Slovenska úspešne ukončenáCertifikácia Mnohonárodnej skupiny Slovenska úspešne ukončená

Autor: npor. Andrea Jančoková - Dátum: 26.04.2024
Čítanosť: 298
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share