Preskocit navigáciu





VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
September 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      


Vyhlásenie o prístupnosti

Bezpečne do školy v Čutkovskej doline


Bezpečne do školy v Čutkovskej doline Každoročne sa tisíce detí vydávajú do škôl po letných prázdninách, pričom mnohé z nich čelia výzvam spojeným s bezpečným presunom po ranných cestách. S cieľom znížiť riziko nehôd a zvýšiť povedomie o bezpečnosti detí sa organizovalo dňa 5. septembra 2024 podujatie „Bezpečne do školy“, ktoré kladie dôraz na dopravnú výchovu, prevenciu rôznych úrazov a bezpečie deti v doprave.

Medzi hlavné aktivity patrilo dopravné ihrisko, kde si deti prakticky vyskúšali ako sa pohybovať v cestnej premávke. Učili sa pravidlá pre chodcov, pravidlá pre cyklistov ako aj správne prechádzanie cez priechody pre chodcov. Deti mali možnosť stretnúť sa so štátnou políciou a mestskou políciou, ktorá zorganizovala interaktívne prednášky o dôležitosti pravidiel cestnej premávky a mali príležitosť oboznámiť sa s prácou policajtov a nazrieť do služobných áut. Súčasťou podujatia boli aj ukážky prvej pomoci pod záštitou Červeného kríža a profesionálnych vojakov z Veliteľstva vojenského zdravotníctva. Akcia bola obohatená sériou pracovísk, ktoré si pripravili príslušníci 62. spojovacieho práporu z Ružomberka. Profesionálni vojaci predstavili vojenskú techniku, čo pre deti predstavovalo najväčšiu atrakciu, nakoľko mali možnosť si ju aj vyskúšať. Deti si mohli sadnúť do vojenských vozidiel, vidieť ukážky základnej výbavy a dozvedieť sa viac o činnosti OS SR pri ochrane obyvateľstva a pomoci v krízových situáciách. Profesionálni vojaci pripravili pre deti rôzne interaktívne hry ako je aj hod granátom. Priestor dostala aj spojovacia technika a úspech zožali aj maskovacie farby, kde sa okrem obyčajného maľovania dozvedeli aj niečo k ozajstnému maskovaniu vojaka v poli.

Podujatie „Bezpečne do školy“ je dôležitou iniciatívou, ktorá podporuje nielen bezpečný návrat detí do škôl, ale aj ich celkovú zodpovednosť a povedomie o bezpečnosti. Celý projekt vzdeláva deti, rodičov a verejnosť, prispieva k vytváraniu bezpečného prostredia pre všetkých účastníkov cestnej premávky.

foto1foto1foto1

Autor: 6spojp , Foto: 6spojp - Dátum: 11.09.2024
Čítanosť: 88
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share