Preskocit navigáciu

Zabezpečenie prepravy zdravotníckeho materiálu z Číny


Zabezpečenie prepravy zdravotníckeho materiálu z Číny

Príslušníci NCVD OS SR, aj napriek stále trvajúcej mimoriadnej situácii v súvislosti s ochorením COVID-19 na území SR, zabezpečovali prílety lietadiel so zdravotníckym materiálom z Číny na letisko Bratislava. Všetky lety boli realizované v prospech Správy štátnych hmotných rezerv SR, ktorá si vyžiadala pomoc príslušníkov OS SR pri zabezpečovaní činnosti na letisku, ako aj pri preprave materiálu do priestorov Správy štátnych hmotných rezerv SR.

Prvý let, vykonaný dňa 25.03.2020 lietadlom AN-124 spoločnosti ANTONOV SALIS, bol zabezpečený Národným centrom vojenskej dopravy OS SR a realizovaný prostredníctvom organizácie SALCC, cez projekt SALIS.

Ďalšie lety, vykonané v dňoch 26.03.2020, 13.04.2020 a 16.04.2020 lietadlami IL-76 rôznych leteckých spoločností, boli zabezpečené Správou štátnych hmotných rezerv SR.

Na priebeh prekládky materiálu z lietadla do nákladných automobilov OS SR dňa 13.04.2020 sa prišli osobne pozrieť aj minister obrany SR Jaroslav Naď a náčelník Generálneho štábu OS SR generál Daniel Zmeko.

Na realizácii zabezpečenia letov na územie Slovenska, sa podieľali príslušníci Oddelenia medzinárodných presunov a prepravy NCVD OS SR spolu s príslušníkmi Veliteľstva posádky Bratislava, Brigády bojového zabezpečenia a Ministerstva vnútra SR, ktorí zabezpečovali naloženie materiálu na nákladné vozidlá a jeho prepravu do priestorov SŠHR, v sprievode príslušníkov Vojenskej polície. Počas celého zabezpečenia sa samozrejme dohliadalo aj na dodržiavanie prísnych bezpečnostných opatrení, ktoré sú nevyhnutné pre úspešný boj s koronavírusom.


Zabezpečenie prepravy zdravotníckeho materiálu z ČínyZabezpečenie prepravy zdravotníckeho materiálu z ČínyZabezpečenie prepravy zdravotníckeho materiálu z ČínyZabezpečenie prepravy zdravotníckeho materiálu z ČínyZabezpečenie prepravy zdravotníckeho materiálu z ČínyZabezpečenie prepravy zdravotníckeho materiálu z ČínyZabezpečenie prepravy zdravotníckeho materiálu z ČínyZabezpečenie prepravy zdravotníckeho materiálu z ČínyZabezpečenie prepravy zdravotníckeho materiálu z ČínyZabezpečenie prepravy zdravotníckeho materiálu z Číny

Autor: nrtm. Viliam UHRÍNEK , Foto: autor, mjr. Ing. Ľubomír PANÁČEK, npor. Ing. Martin OBUCH - Dátum: 16.04.2020
Čítanosť: 13788
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share