Preskocit navigáciu

Rúška ako základ ochrany


Rúška ako základ ochrany

Aktuálna situácia v súvislosti s ochorením COVID-19 výrazne ovplyvnila Brigádu bojového zabezpečenia v Trenčíne nielen čo sa týka plnenia množstva podporných úloh v prospech obyvateľstva a ostatných zložiek, ale aj života v rámci útvaru.

Už prvým dňom ako bol identifikovaný prvý prípad nákazy na území Slovenskej republiky bolo jasné, že hygienické rúška budú základom protiepidemiologických opatrení v boji s týmto ochorením. Vďaka nápadom profesionálnych vojakov v podriadenosti brigády – príslušníkov Práporu logistiky Hlohovec bol v krátkosti zrealizovaný plán na šitie rúšok nielen pre príslušníkov útvaru ale aj pre ich rodinných príslušníkov. Postupne sa zrealizoval dobrovoľný fond na zbierku materiálu ako plachty, gumičky a iný materiál a vytvorili sa pracovné smeny z radov vojakov, ktorí mali skúsenosti so šitím na šijacom stroji. Nápad tak z teoretickej formy prešiel do reálnej podoby. Do dnešného dňa sa vyrobilo približne 500 kusov látkových rúšok. Výroba rúšok sa vďaka postupným skúsenostiam zrýchlila, a tak bolo možné poslať túto drobnú pomoc aj za ,,hranice“ práporu.

Dňa 14. apríla odovzdala desiatnička Jana Kubaliaková 80 kusov rúšok pre personál a klientov zariadenia pre seniorov Harmónia v Hlohovci. Dar prevzala riaditeľka zariadenia Mgr. Mária Točíková. Veliteľ práporu podplukovník Richard Beniak poďakoval všetkým tým, ktorí sa na tomto projekte podieľajú. Či už formou dobrovoľnej zbierky na materiál, organizáciou aktivity a v neposlednom rade tým, ktorí nám poskytli svoje ,,neraz“ prachom zapadnuté šijacie stroje.

Aj vďaka vám môžu Fénixovia pomáhať...



Autor: Blahová Jana , Foto: autor - Dátum: 16.04.2020
Čítanosť: 13777
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share