Prvý deň testovania na Orave a v Bardejove bol sprevádzaný enormným záujmom


Prvý deň testovania na Orave a v Bardejove bol sprevádzaný enormným záujmom
Úvodný deň pilotného plošného testovania obyvateľstva Oravy a Bardejova na prítomnosť ochorenia COVID-19 sa realizoval v 182 odberných miestach. Za prvé štyri hodiny sa otestovalo viac ako 13 600 osôb, z toho 497 malo pozitívny výsledok testu.
 
Do oblastí vycestovali aj minister obrany SR Jaroslav Naď, štátny tajomník rezortu Marian Majer a náčelník Generálneho štábu OS SR gen. Daniel Zmeko. Priamo v teréne pomáhali s riešením vzniknutých komplikácií a tiež povzbudzovali a ďakovali všetkým, ktorí sa na testovaní podieľali. Na odberných miestach pracovalo celkovo 800 profesionálnych vojakov a ďalších 1400 bolo vyčlenených na logistickú podporu operácie Spoločná zodpovednosť.

 „Som nesmierne hrdý na to, čo dokázali vojaci, policajti, hasiči, zdravotníci, samosprávy a samozrejme dobrovoľníci pre to, aby sme dnes o 08.00 h mohli otvoriť odberné miesta v tých najviac dotknutých okresoch Slovenska. Zároveň môžeme povedať, že záujem ľudí je enormný a prevyšuje očakávania,“ vyzdvihol šéf rezortu obrany s tým, že ide o ukážkovú civilno-vojenskú spoluprácu, za čo patrí všetkým zúčastneným veľká vďaka.                                  
                                                                                                                             
Náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR gen. Daniel Zmeko uviedol, že z pohľadu velenia operácie Spoločná zodpovednosť je aktuálna situácia podľa plánu zastabilizovaná a nedošlo k žiadnym bezpečnostným incidentom. Zároveň ocenil nasadenie vojakov a vojačiek a úžasnú spoluprácu s kolegami z radov zdravotníkov, policajtov, hasičov, verejnej a štátnej správy a v neposlednom rade i dobrovoľníkov.    

 

Prvý deň testovania na Orave a v Bardejove bolo sprevádzané enormným záujmomPrvý deň testovania na Orave a v Bardejove bolo sprevádzané enormným záujmomPrvý deň testovania na Orave a v Bardejove bolo sprevádzané enormným záujmom

Autor: OS SR , Foto: MOSR - Dátum: 24.10.2020
Čítanosť: 3967
Verzia pre tlač

Skočiť na menu